Piirtäjän puutarha

Kun toukokuun lopulla oli tarjolla kurssi, jonka nimi oli Piirtäjän puutarha, niin jo kurssin nimestä saattoi päätellä, että kurssille oli pakko päästä. Laadun takeena oli myös opettaja: Eeva-Maija Priha, jonka kaikista kursseista olen pitänyt todella paljon.

Näin jälkikäteen, kaikki kesän kurssit käytyäni näen myös selvästi, että tämä kurssi oli loistava johdanto kesän muille kursseille, erityisesti heinäkuiselle kukkamaalauskurssille. Tajuan nyt myös selvästi, etten ollut oikeastaan ennen näitä kursseja tajunnut, miten valtava aihe ja aarreaitta kukat ja kasvit ylipäätänsä ovat. Niiden tutkimiseen voisi huoletta käyttää loppuelämänsä.






Piirtäjän puutarha -kurssilla piirsimme yksinkertaisesti kasveja. Sää ei oikein suosinut, mutta hetkeksi pääsimme kyllä uloskin piirtämään. Ja pikku sadekaan ei haitannut, kun paneuduimme intensiivisesti tekemään muutaman minuutin croquis-piirustuksia puista. Mainio harjoitus muuten! Puut ovat tunnetusti hankalia, mutta kun aikaa on vähän on pakko todella yrittää nähdä, mikä on olennaista, mihinkään pipertelyyn ei ole aikaa.

Suurimman osan aikaa piirsimme havainnosta sisällä. Havaitsimme, että monista sisällä nuupahtaneista kasveista tuli itse asiassa kiinnostavia malleja nimenomaan kaikessa nuupahtaneisuudessaan.

Käytin kurssilla enimmäkseen itse oma luonnoskirja -kurssilla tekemääni luonnoskirjaa. Sinne olikin kiva piirrellä ja päätin omistaa tämän kirjan kokonaisuudessaan kasviaiheille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti