Aiheena meillä oli veden maalaaminen. Vesi onkin mitä kiintoisin aihe, mutta samalla myös melkoisen haastava. Aluksi meitä johdateltiin pohtimaan mm. seuraavia:
- Perspektiivi
- Onko matalaa vai syvää? Syvä vesi on tummempaa
- Mitä on pinnan alla, heijastuuko se jotenkin?
- Kuinka paljon heijastukset ovat tummempia kuin maa?
- Miten veden massa ja liike kannattaisi huomioida siveltimen valinnassa? jne.
Ja sitten käytiin maalaanmaan. Itse en saanut kolmessa ja puolessa tunnissa aikaan kuin pari pientä piperrystä. Toisessa on muka veteen heijastuvaa rakennusta. Päätin tarkoituksella maalata rennosti, mutta nyt on helppo huomata, että siinä olisi kuitenkin kannattanut olla tarkkana, että veden heijastumat eivät ole miten sattuu vinksallaan. Maalaaminen tuntui hirmuisen vaikealta, ihan kuin olisin unohtanut ihan kaiken, mitä ikinä olen akvarelleista ehtinyt oppia. Olisi pitänyt vaan tehdä vielä useampaa hommaa yhtä aikaa, niin ehkä olisin sitten malttanut antaa kerrosten kuivua kunnolla aina välissä. Nyt molemmista "töistä" näkyy, että niitä on hinkattu liian pitkään märkänä, jolloin ne ovat menneet jotenkin tukkoon.
Toinen töistä on maalattu erään Pekka Halosen maalauksen pohjalta. Alkuperäinen teos on ihana! Tätä tehdessä olisi kannattanut vähän enemmän ensin miettiä, missä järjestyksessä kannattaa edetä, nyt tuli sudittua sitä sun tätä, sinne sun tänne. Tässä työssä ongelmana saattoi olla myös paperi, joka ei taida olla kovin hääppöistä.
Kotona piti vielä jatkaa näitä akvarellihommia, jotta alkaisi vähän palautua mieleen, että miten näiden kanssa toimittiinkaan. Pitää palata näköjään uudelleen ja uudelleen alkuun. Aloittaa värien sekoittamisesta ja sen tarkkailusta, paljonko vettä on paperilla, värinapissa ja siveltimessä. Opiskelin alkusyksystä yhtä tosi hyvää online-akvarellikurssia ja opin mielestäni tärkeitä asioita. Kirjoitan siitä ihan oman postauksensa, jahka ennätän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti