Sekatekniikkaa elokuisessa saaristossa

Aloitin elokuussa 2018 puolen vuoden vuorotteluvapaani sekatekniikkakurssilla Saaristokoulussa Houtskarissa. Elokuinen kurssi oli niin ihana, että tänä vuonna oli pakko päästä samalle kurssille uudelleen, vaikka se edellyttikin palkattoman virkavapaan ottamista päivätöistä. Kyllä kannatti!

Elokuun kurssi on peräti kahdeksan päivän mittainen ja siinä ajassa ehtiikin jo yllättävän paljon. Samalla jää aikaa ja tilaa ottaa myös rennosti, mikä sekin yleensä edesauttaa töiden edistymistä väkisin vääntämistä enemmän. Elokuussa on usein ihanat ilmat ja merivesi on lämmintä. Sekä lämpimät mutta pimenevät illat että kultaiset aamut ovat erityisen ihania. 




Olin jo etukäteen miettinyt, mitä mahdollisesti haluaisin kurssilla tehdä. Halusin ensinnäkin jatkaa kasviaiheiden parissa. Kasviaiheesta innostuin jo keväällä Piirtäjän puutarha -kurssilla, ja työskentely kukkien parissa jatkui myös heinäkuisella Kukkamaalaus-kurssilla Suomenlinnassa. Tässä pari kasviaiheista työtä.








Toinen jatkuva kiinnostuksen kohteeni on kollaasi. Teinkin kurssin aikana useamman kollaasin. Ensimmäisessä lähtökohtana oli kollaasipaloja, jotka olin ilokseni saanut postissa Heli Lindroosilta. Halusin tallentaa tähän kuvia eri vaiheista.

Tässä toisessa esimerkissä olen puolestani hyödyntänyt Spirits-kurssilla oppimiani tekniikoita. Tämä työ on kyllä jotenkin vielä kesken. Kaipaisin siihen jotain inhimillisiä olentoja. Ennen pitkää niitä siihen varmaan ilmestyykin.









Saaristokoulun naapurissa on Lähetyskirpputori, jossa vierailemme säännöllisesti. Sieltä löytyi tällä kertaa kaunis vanha kirja Venetsiasta. Se innoitti minua useampaankin työhön. Alla niistä kaksi.





Kolmas aihe, johon olen tuntenut pitkäaikaista viehtymystä ovat interiöörit. Niinpä viimeisenä päivänä aloin maalata tätä isokokoista akvarellia, josta en ole ihan varma onko se valmis, tai mitä ylipäätänsä siitä ajattelen. Olen tähän mennessä ylipäätänsä jo oppinutkin sen, että töiden on hyvä antaa levätä mahdollisimman pitkään. Vasta riittävän pitkän ajan päästä voi tuorein silmin nähdä ja päättää rauhallisin mielin, milloin teos on valmis. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti