Toisen vuoden perusopinnot

 Luulin kirjoittaneeni tuoreeltaan keväällä 2019 koonnin toisen vuoden opinnoista, mutta luulin väärin. Toisaalta, kun nyt jälkikäteen katson, mitä kaikkea vuoteen 2019 on mahtunut, niin eipä ihme, että kirjoittaminen on jäänyt. On toisaalta hauskakin muistella opintoja nyt jälkikäteen ja viiveellä. Katsella vanhoja muistiinpanoja ja kuvia. 

Kaiken kaikkiaan vuosi lukuvuosi 2018-2019 on ollut aivan ihana kaikkien aikojen taidevuosi, ja vuoteen on mahtunut ällistyttävä määrä toinen toistaan inspiroivempia kursseja. Lukuvuosi oli erityisen ihana myös siksi, että syksyn 2018 olin vuorotteluvapaalla ja saatoin sen vuoksi osallistua keskellä päivää koko syksyn elävän mallin piirustuskurssille Tapiolassa. 

Peruskurssin opinnot alkoivat omakuvaharjoituksilla, joita tehtiin nopeasti ja kylmiltään ensimmäisellä kerralla. Olen näköjään tarttunut lempivälineisiini: mustekynään ja akvarelleihin.






Sen jälkeen siirryimme väriharjoituksiin ja akryylimaalaukseen. Muistan, että tykkäsin väriharjoituksista kovasti ja olenkin kirjoittanut tästä jaksosta erillisen postauksen, jossa käsitellään myös akryylimaalausta, sekä Omnian Värinää-kurssia, jolle osallistuin loppusyksystä. Siellä keskityttiin erityisesti perusväreihin: siniseen, punaiseen ja keltaiseen.

Intensiiivipäivä sisälsi elävän mallin piirustusta, mutta siihen en päässyt osallistumaan, koska olin samaan aikaan kollaasikurssilla. Elävää mallia piirsin koko syksyn Omian kurssilla, josta olen kirjoittanut erillisen postauksensa.   Lisäksi syksyyn mahtui kolme Omnian viikonloppukurssia: Helppoa ja hauskaa grafiikkaa, kollaasikurssi ja värikurssi. 

Kollaaseja teimme myös peruskurssilla ja kollaasihommistakin olen kirjoittanut oman postauksensa. Peruskurssin kevään ohjelmaan kuuluivat myös savityöt, josta en liiemmin innostunut, mikä pitkälti johtui huonosta valmistautumisesta, mutta tästäkin olen kirjoittanut oman postauksensa. Kevään ohjelmaan kuului myös valokuvaus, jota käsittelin samassa postauksessa kuin savitöitä, ja linotyöt. Tarkoitus oli tehdä myös kuivaneulaa, mutta se jäi tekemättä, koska prässi oli rikki. Onneksi olin päässyt syksyllä harjoittelemaan grafiikkaa Omnian hulppeaan grafiikan luokkaan Teija Immosen erinomaiselle kurssille. 

Keväällä kävin ahkerasti ylimääräisillä kursseilla: ensin pesutekniikkakurssilla ja sitten opiskelemassa omien luonnoskirjojen tekoa. Maaliskussa vietin kaksi viikonloppua Hiidenopiston piirustuskurssilla ja huhtikuussa kävin Leppävaarassa maalaamassa isosti. Tällä kurssilla tähänastisista töistäni suurimman, eli 100 x 120 kokoisen akryylimaalauksen. Loppukevääseen kuuluivat vielä Vihdin kuvataidekoulun yhdeksän tunnin digitaalisen piirtämisen kurssi, sekä Omnian puutarhapiirtämisen kurssi Tapiolassa.

Täyteläinen lukuvuosi huipentui kolmeen aivan huippuihanaan kesäkurssiin. Ensin olin heti kesäkuun alussa Suomen akvarellitaiteen yhdityksen kurssilla Hangossa. Heinäkuussa suuntasin Suomenlinnaan Helsingin taiteilijaseuran kukkamaalauskurssille. Ja kun muut palasivat elokuussa töihin, minä otin vielä viikon ylimääräistä virkavapaata ja suuntasin vielä kahdeksaksi päiväksi Houtskariin sekatekniikkahommiin

Tässä vielä lista kaikista vuoden "ylimääräisistä" kursseista linkkeineen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti