Kamera käyttöön

Syksyllä peruskurssilla tehtiin myös savitöitä. Kuten näistä vähän noloista kuvista näkyy, se ei ollut varsinaisesti mun juttu... Mutta pakko tämäkin nolous on tänne dokumentoida, koska käytän tätä blogia myös opintojen portfoliona. Olen itse asiassa joskus 90-luvun alkupuolella aloittanut keramiikkaopinnot Helsingin työväenopistolla, mutta kävin siellä vain ensimmäisen vuoden. Siellä muistan tehneeni makkaratekniikalla erilaisia kippoja.





Luulen, että ainakin osasyy oli siihen, ettei tämä savihomma oikein lähtenyt kohdallani lentoon oli myös se, että en älynnyt valmistautua savijaksoon mitenkään. Nyt jälkikäteen on helppo tajuta, että olisi kannattanut ennakkoon vähän tutkailla, mitä kaikkea savesta voikaan tehdä. Kunpa olisin löytänyt esimerkiksi Emma Helteen veistokset ennen savijaksoa! No seuraavalla kerralla olen viisaampi.

Mutta savitöitä enemmän inspiroiduin totisesti kamerastani, kun meillä alkoi valokuvausjakso. Ostin pari vuotta sitten digijärkkärin, ja aluksi harjoittelinkin omin päin sen käyttöä innokkaasti, mutta sitten se jäi pitkäksi aikaa pölyttymään laukkuunsa. Se on sääli ja vähän kummallistakin, koska rakastan sitä myös esineenä. Tykkään kovasti siitä, miltä se näyttää ja miltä se tuntuu käsissä.

Tässä uuden kameran onnellinen omistaja parin vuoden takaa :)



Taas jälkiviisaana on helppo todeta, että olisi heti kannattanut mennä jollekin kurssille. Nyt nimittäin tuntuu, että jo parin kerran opetukseen jälkeen kamera tuntuu huomattavasti helpommin lähestyttävältä kuin aikaisemmmin. Olen kyllä tottunut itseopiskelija ja osaan tarvittaessa lukea manuaalejakin,  mutta tuntuu, että tässä(kin) kunnollisesta opettajasta on kyllä valtavasti hyötyä ja iloa. On kiva tietää esimerkiksi, mitkä ovat ne ihan kaikkein tärkeimmät perusasiat, ja miten kamera ylipäätänsä perimmältään toimii. Tämän ydintiedon valossa on aikaisempaa helpompi sitten suuntia kameran ja sen käyttöoppaan loputtomissa valikoissa. Ja on superhauskaa, että meitä rohkaistiin nimenomaan manuaaliseen säätämiseen! Kyllähän kuvaaminen sillä tavalla muuttuu huomattavasti kiinnostavammaksi ja kamera alkaa tuntua aivan toisella tavalla omalta.

Olen tällä hetkellä innostunut kuvaamisesta erityisesti kolmesta syystä. Ensinnäkin tämä blogi. Uskon, että uusi suhde kameraan auttaa osaltaan jatkamaan ponnisteluja tämän blogin parissa. Toiseksi kunnollinen kamera mahdollistaa ja innostaa aivan toisenlaisten referenssikuvien ottamiseen kuin kännykkä. Ja kolmanneksi ajattelen kollaaseja. On kivaa ajatella sitä, että jatkossa voin käyttää myös kollaaseissa myös itse ottamiani kuvia. Ainoa pelkoni oikeastaan onkin, että tämä johtaa ennen pitkää siihen, että on "pakko" hankkia oma lasertulostin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti