Elämäni ensimmäinen taidekurssi

Ihmeellistä miten nopeasti aika rientää. Siitä on nimittäin jo puolitoista vuotta, kun hommasin itselleni elämäni ensimmäisen online-workshopin. Kyse oli Päivi Eerolan useamman lyhytkurssin nipusta Imagine Monthly, jotka olivat siis aiemmin pidettyjä kursseja, joita jälkikäteen voi tehdä omassa tahdissaan. Olin aiemmin löytänyt Helioskooppi-blogin kautta Päivi Eerolan erinomaisen blogin, ja sitä aikani luettuani ja videoita katseltuani halusin kokeilla workshoppia. Erityisesti viehätyin ideasta käyttää taidehistoriasta tuttuja ja kiinnostavia taiteilijoita oman työn lähtökohtana ilman, että kyse on pelkästä kopioimisesta.
Aloitin tästä Georgia O’Keefen inspiroimasta kollaasitehtävästä. Muistan vieläkin elävästi, kuinka innoissani ja onnellisena maalasin papereita vesiväreillä ja leikkelin niitä sitten suikaleiksi.

Toinen esimerkki samasta sarjasta on tämä Klimtistä innoituksensa saanut tehtävä, josta tässä oma versioni.


Lisäksi maalasin selfien van Goghilaisittain ja tutkailin romanttista geometriaa Kandinskin hengessä. Aivan ihania tehtäviä kaikki! Kaikista tehtävistä oli tarjolla erinomaiset pdf:t ja videot, joten tällainen täydellinen aloittelijakin saattoi kokea onnistumisen iloa - vaikka tietysti jälkikäteen katseltuna työt näyttävät lähinnä liikuttavilta.

Innostuin Päivin tyylistä opettaa niin, että ilmoittauduin innoissani 2017 alusta alkaneelle Inspirational Drawing -kurssille. Nyt pääsin nauttimaan enemmän livekurssin tunnelmasta, koska nyt tehtävät ja materiaalit tulivat sähköpostiin kuukausittain ja lisäksi käytössä oli varsin eläväinen, innostava ja kannustava FB-ryhmä, jonka keskusteluihin myös Päivi osallistui aktiivisesti. Ryhmässä jaettiin omista töistä erilaisia versioita ja annettiin ja saatiin palautetta muilta.

Inspirational Drawing -kurssilla jouduin totisesti kaikin tavoin epämukavuusalueelle. Minulla oli piirtämisestä hyvin vähän kokemusta ja erityisesti kaikenlainen intuitiivinen piirtäminen oli ja on edelleen minulle vaikeaa ja vierasta. Mutta kun katselen jälkikäteen  tekemiäni harjoituksia ja lueskelen päiväkirjojani huomaan selvästi, miten valtavan hyödyllinen tuo kurssi minulle oli. Se osoitti minulle mm. että jotain aina syntyy, kun vaan tekee, vaikka tuntuisi kuinka vaikealta. Tässä on joitakin kurssilla tekemiäni harjoituksia.






Päivi on erinomainen opettaja, joten suosittelen lämpimästi hänen kurssejaan kaikille piirtämisestä ja artjournalingista kiinnostuneille. Tykkään erityisesti Päivin tavasta ajatella, analysoida ja sanoittaa taiteen tekemisen prosessia. Hän osaa myös suunnitella kiinnostavia tehtäviä, jotka hämmästyttävän hyvin soveltuvat kaiken tasoisille tekijöille. Lisäksi hän on erittäin taitava palautteen antaja ja esittää aina havainnollisia, rakentavia ja hyviä parannusehdotuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti