Ensimmäinen artjournal

Käsittämätöntä, miten nopeasti aika rientää. Järjestelin työhuonettani ja siinä sivussa selailin tietysti ensimmäistä artjournaliani, joka on kyllä edelleen kesken. Tuntuu kuin sen aloittamisesta olisi ihmisikä, vaikka siitä oikeasti on kulunut vasta noin puolitoista vuotta. Siinä ajassa on ehtinyt tapahtua paljon ja on todella hauskaa ja kiinnostavaa, että näinkin lyhyen harrastamisen jälkeen alkaa olla olemassa "vanhoja" juttuja, jotka ovat jo osittain unohtuneet, mutta jotka palautuvat hyvin helposti ja voimakkaina mieleen näitä kirjoja selailemalla.

Muistelupuuskan vallassa tein pienen videonkin, jotta saan alulle myös videoiden tuotannon. Kas tässä siis muistelua siitä, mistä kaikki oikein alkoikaan.




Tässä vielä skannattuna muutama aukeama tuosta videollakin esitellystä ensimmäisestä artjournalistani. Jälkikäteen on helppo nähdä, että vähitellen minulle on selvästi selvinnyt, että pelkät värit ja kollaasipaperit eivät pitkän päälle minulle riitä. Että on pakko opetella piirtämään, vaikka se aluksi tuntuikin aivan ylivoimaiselta haasteelta.







Olen viime aikoina keskittynyt siinä määrin vain piirtämiseen ja maalaamiseen, että alkoikin kiinnostella kokeilla pitkästä aikaa tällaista kollaasityyppistä työskentelyä. Saapa nähdä, mitä siitä syntyy. Mutta ensin täytyy hinkata loppuun pari akryylimaalausta, jotka minulla on kesken kansalaisopiston Kuvataiteen peruskurssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti