Kollaasirakkautta

Olen jo tosi pitkään tuntenut suurta vetoa kollaasityöskentelyyn. Olen hommannut siihen liittyviä erilaisia kirjoja useita ja katsellut YouTubesta tuntikausia erilaisia mixed media -videoita. Silti en ole omasta mielestäni oikein päässyt jyvälle kollaasitekniikasta. En ole osannut lainkaan suunnitella tai ajatella niiden tekemistä, ja niinpä lopputulokset ovat olleet - - - no,  aika vaihtelevia...

Viime kesänä onnekseni törmäsin jotain reittiä ByBun-nimiseen nuoreen kalifornialaistaiteilijaan, joka kannattaa laittaa seurantaan Youtubessa, sillä hän on varsin viihdyttävä vloggaaja. Hän on nykyisin täysipäiväinen taiteilija ja kuvittaja ja hänellä on Etsy shopissaan myytävänä muutama workshoppi. Hankin viime kesänä niistä sen Spirits-nimisen, ja se osoittautuikin erinomaiseksi hankinnaksi. Se sisältää hyvin perusteelliset videot, joilla ByBun opastaa kädestä pitäen, miten esimerkiksi kollaasia tehdessään voi edetä. Häneltä sain myös inspiraatiota siihen, miten erilaiset lehdistä leikellyt/revityt kollaasimateriaalit kannattaa järjestää. Hänen näkemyksensä on, että varasto kannattaa pitää pienenä ja tuoreena. Ja se onkin erittäin hyvä ja toimiva idea. Minulla on luonnostaan muuten taipumusta hillota aivan liian suuria varastoja, joita sitten on kuitenkin vaikea järjestää siten, että ne olisi mukavasti käytettävissä = niitä tulisi käytettyä.

Olen toistaiseksi tehnyt ByBunin ohjeilla alusta loppuun vasta yhden harjoituksen viime syksynä. Mutta tähän tulen taatusti palaamaan heti tilaisuuden tullen. Olin räpsinyt prosessin vaiheista jonkinlaiset kuvat tabletilla, joten pahoittelut kuvien laadusta.

Prosessi alkoi kuvien valinnalla. Ensimmäisessä kuvassa on ensimmäisiä ajatuksia, joista osa sitten karsiutui pois. Kun kuvat on valittu ja liimattu alustalle, alkaa niiden sulauttaminen osaksi kokonaisuutta. Tavoitteena on, että kuvien ja maalauksen rajat hämärtyvät ja sulautuvat, ja erilaiset elementit kerrostuvat osaksi kokonaisuutta.









Nyt hiljattain ByBun julkaisi myös ensimmäisen "kirjansa" eli omakustanteena tehdyn vihkosen, jossa on kuvia hänen sketchbookeistaan ja artjournaleistaan. Tilasin sen, kun se tuli saataville, ja se myytiinkin hyvin nopeasti loppuun. Se tuli viime viikolla ja kuvasin juuri siitä elämäni ensimmäisen unboxing-videonkin. Tai yritin kuvata. Videolla vilahtavat myös viime viikolla tuleet Koh-I-Noorin "ihmekynät" (Magic Pencil), jotka juuri hommasin eBaysta.



Jostain syystä höpisen tuossa videolla, että esittelen workshopin tarkemmin myöhemmin, mutta ei välitetä nyt siitä :) Ja muutenkin on tuo videohomma aikalailla hakusessa, mutta jostainhan pitää aloittaa.

 Jos siis kollaasit kiinnostavat ja kaipaat niiden tekemiseen opastusta, suosittelen lämpimästi ByBunin workshoppia. Sen avulla pääsee hyvään alkuun. Itse ajattelin seuraavaksi hommata Lyricalin, jossa hyödynnetään biisien sanoja. Se kuulostaa kiehtovat, eikö kuulostakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti